Kész tárgyalni Palkovics az SZFE hallgatóival

  • narancs.hu
  • 2020. június 20.

Belpol

Amennyiben közvetlen megkeresést kap.

Nyitott az egyeztetésre Palkovics László, ha közvetlen megkeresést kap a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatóitól – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ATV Híradó érdeklődésére.

AZ ITM szerint a kormány célja, hogy az egyetemen tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei javuljanak. Az átalakítással nagyobb lesz az egyetemi önállóság, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága. A közlemény szerint Palkovics László a héten első kézből adott tájékoztatást a változtatást megalapozó megfontolásokról a szakma szereplőinek.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, szombaton a hallgatók nyílt levélben fordultak a miniszterhez.

Nyílt levélben fordulnak a Színművészeti Egyetem hallgatói Palkovicshoz

Személyes egyeztetésre hívják a minisztert. „Értetlenül állunk az Egyetemünkre váró drasztikus és hirtelen bekövetkező átalakítás előtt. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szakmai egyeztetések a hátunk mögött zajlanak. Sem a vezetőség, sem mi nem ismerjük a modellváltásra kiszabott szűk időkeret okát, sem a garanciákat az oktatás és alkotás szabadságát illetően a továbbiakban" - áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak nyílt levelében, amelyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek küldtek.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?