A Fidesz a Pegasus-botrányra is csak gyurcsányozni tud

  • narancs.hu
  • 2021.09.16 15:24

Belpol

Kocsis Máté szerint maga a lehallgatási botrány pusztán politikai blöff.

Több témát is tárgyaltak a mai, Esztergomban tartott fideszes frakcióülésen, többek között a melegellenes törvény módosítását. A Telex tudósítása szerint Kocsis Máté frakcióvezető az ülés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy ugyan alaptörvény-módosítást nem tervez a Fidesz a melegellenes törvénnyel kapcsolatban, azonban a párt úgy látja, hogy a törvény további módosítására igenis szükség van. ”A kormány nem tervezi a gyermekvédelmi törvény módosítását, de a frakció tervezi” – fogalmazott Kocsis, hozzátéve, hogy a következő hónapokban be is nyújtják a parlament elé a „gyermekvédelmi intézményrendszerrel” kapcsolatos elképzeléseiket.

A sajtótátjékoztatón újságírói kérdésre Kocsis elmondta a Pegasus-botránnyal kapcsolatban, hogy

tudomása szerint nem zajlik törvénytelen megfigyelés Magyarországon, sőt szerinte ez az egész egy politikai blöff, amire nem is biztos, hogy kellene reagálni.

A frakcióvezető továbbá úgy emlékszik, hogy utoljára Gyurcsány idejében lehetett törvénytelen lehallgatásokról tudni. „Utoljára a Gyurcsány-kormány alatt voltak ilyen esetek, Laborcz Sándor például felvette a kapcsolatot Portik Tamás alvilági személlyel, hogy titkosszolgálati eszközökkel segítsen kompromittálni jobboldali politikusokat” – állítja a politikus.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk