A Fidesz reakciója a jogállamisági jelentésre: "Elképesztő, ami az Európai Parlamentben zajlik"

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 15.

Belpol

Szerintük szégyen, hogy "a magyar baloldali EP-képviselők - élükön Gyurcsányné - ismét saját hazájuk ellen dolgoznak."

"Elképesztő, ami az Európai Parlamentben zajlik" - így kezdődik a Fidesz közleménye, amellyel reagáltak az EP csütörtöki délelőtti döntésére.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, csütörtökön az EP plenáris ülése nagy többséggel szavazta meg a Magyarországról szóló újabb jogállamisági jelentést, amely többek között kijelenti, hogy hogy Magyarország egy "hibrid választási autokrácia". Az állásfoglalás mellett 433, ellene 123 EP-képviselő szavazott, 28 pedig tartózkodott.

A Fidesz közleményében minderre úgy reagált, hogy

Miközben Európa lakosai épp az elhibázott brüsszeli szankciók miatt energiaválságtól szenvednek, a baloldali többségű Európai Parlamentnek még ebben a válságos helyzetben is az a legfontosabb, hogy Magyarországot támadja.

Majd megemlítik "az elhibázott brüsszeli szankciók miatti" energiaválságot, az árak drasztikus emelkedését, az európai emberek elszegényedését és az európai gazdaság visszaesését. Megjegyzik, hogy elképesztőnek tartják, hogy az EP ebben a válságban is csak Magyarország támadásával van elfoglalva.

A brüsszeli baloldal újra és újra meg akarja büntetni Magyarországot, és vissza akarja tartani a hazánknak járó pénzeket. Teszik ezt azért, mert az áprilisi magyar választáson ismét a Fidesz-KDNP győzött, amely nem engedi be a migránsokat Magyarországra, nem engedi be az LMBTQ-propagandát az iskolákba és ellenzi az energiaválságot okozó brüsszeli szankciókat.

Majd hozzáteszik, hogy szerintük szégyen, hogy "a magyar baloldali EP-képviselők - élükön Gyurcsányné - ismét saját hazájuk ellen dolgoznak."

A 444.hu szúrta ki, Gál Kinga fideszes EP-képviselő úgy reagált a döntésre, hogy lassan egy évtizede boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen. Szerinte az ellenzék a magyar pedagógusok és orvosok érdekét semmibe véve azon dolgozik, hogy ne juthasson forráshoz az ország, és felháborítónak találja a magyar kormány ellen folytatott koncepciós eljárást az EP-ben. Hidvéghi Balázs pedig azt hangsúlyozta reakciójában, amit a Fidesz közleménye is, vagyis mennyire szégyenletes, hogy a válsághelyzetben a magyar ellenzék és a nemzetközi baloldal is arra pocsékolja a drága időt és energiát, hogy a magyar kormányt rágalmazza.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.