Már majdnem hétezren üzenték meg Pintér Sándornak, hogy hagyjon fel a nők megalázásával

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 15.

Belpol

A támogatók arra kérik a minisztert, hogy vonja vissza az abortusztörvény módosítását.

Egy nap alatt majdnem hétezren küldtek levelet Pintér Sándor belügyminiszternek; ennyien csatlakoztak a Patent Egyesület levélküldő kampányához. A kampányt támogatja a NEM! - Nők Egymásért Mozgalom, a Magyar Anyák Akciócsoport és az aHang.

A támogatók arra kérik a minisztert, hogy vonja vissza a szeptember 15-én, azaz ma életbe lépett abortusztörvény módosítását, amely a magzati életfunkciók működésére utaló tényezők megtapasztalásához - a szívhang meghallgatásához - köti az abortusz elvégzését Magyarországon.

Ahogy a levélben megjegyzik:

"Hagyjon fel a nők megalázásával, a testük irányításával, és vonja vissza a miniszteri rendeletet! Ez az eljárás felesleges, értelmetlen, mindemellett megalázza a nőket. Ez egy több éve tartó tendencia újabb szégyenletes állomása, amelyben a nők abortuszhoz való hozzáférését nehezítik, és megbélyegzik az abortuszra menőket."

Majd hozzáteszik, hogy a szívhang hallgattatása helyett "inkább biztosítsanak hozzáférhető fogamzásgátlást; korszerű szexuális edukációt (amely kitér arra is, hogy milyen egy egyenlő, jó párkapcsolat); erősítsék meg a szociális ellátórendszert; javítsanak a szülészeti-nőgyógyászati ellátórendszeren; elsősorban pedig szakmai szervezetekkel való konzultálás és társadalmi egyeztetés után hozzanak változtatásokat. Ezekkel a lépésekkel igen, a rendelettel viszont nem fog csökkenni az abortuszok száma."

A petícióban felhívják a figyelmet arra, hogy:

"Sem a módosítást végrehajtó Pintér Sándor belügyminiszter, sem a kormány nem tartotta szükségesnek, hogy tájékoztassa a közvéleményt az abortuszszabályozás módosításáról, azt nem előzte meg sem szakmai, sem társadalmi egyeztetés".

Mint írják, a szervezetek továbbra is várják a magánszemélyek és a szervezetek csatlakozását a levélküldő kampányhoz; valamint felhívják a figyelmet, hogy szeptember 28-án Budapesten szerveznek tüntetést.

(Címlapkép: Tüntetők a Nők Sztrájkja feminista mozgalom aktivistái által a beteg magzatok művi vetélését tiltó lengyel alkotmánybírósági döntés ellen szervezett tiltakozáson Varsóban 2021. március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából. Fotó: MTI/EPA/PAP/Mateusz Marek)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk