A Fidesz szerint az ellenzék színészkedik és Soros pénzéből erőszakos utcai megmozdulásokat szervez

  • narancs.hu
  • 2019. január 3.

Belpol

A fizetett politikai aktivisták rátámadnak a rendőrökre és a Parlamentre.

A kormánypártok szerint a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen az ellenzéki pártok folytatták a színészkedést, amelyet tavaly decemberben kezdtek.

Nacsa Lőrinc, a KDNP politikusa a kormánypártok képviseletében csütörtökön Budapesten azt mondta, ma újra lebuktak az ellenzéki képviselők, mert a saját maguk által kezdeményezett rendkívüli ülésnapról is kivonult egy részük. Nem Magyarország érdeke, csak a pillanatnyi politikai balhé és a hatalom megszerzése az ellenzék célja - értékelt Nacsa Lőrinc az MTI tudósítása szerint.

Megjegyezte, hogy decemberben már lebuktak az ellenzékiek, amikor - "gyenge színészi teljesítménnyel" - önmagukat áldozatként akarták bemutatni a köztelevízió épületében.
A KDNP-s politikus szerint az ellenzék Soros György pénzéből erőszakos utcai megmozdulásokat szervez, és szintén a magyar származású amerikai üzletember forrásaiból politikai aktivistákat fizetnek, akik rátámadnak a rendőrökre és a Parlamentre. Mindezt Soros György azért teszi, mert azt szeretné, hogy az Európai Parlamentnek a májusi választások után ismét bevándorláspárti többsége legyen - fejtette ki Nacsa Lőrinc.

A mai parlamenti ülés határozatképtelen lett, mert nem jelentek meg a Fidesz képviselői. Az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülés után a teljes ellenzék az Országház lépcsőjére vonult. A Jobbik, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum vezetői és képviselői közösen álltak ki, és hirdették meg a szombati összellenzéki tüntetést Orbán Viktor rendszere ellen.

false

 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?