A fideszesek többsége szerint nem kizárt, hogy Mészáros valójában Orbán strómanja

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Belpol

A magyarországi korrupció megítélését kutatták egy friss felmérésben.

Még a kormánypártok szavazóinak ötöde is úgy érzi, hogy az Orbán-kormányra „nagy mértékben jellemző” a pénzügyi visszaélés, és mindössze a fideszes szavazók 37 százaléka tartja elképzelhetetlennek, hogy Mészáros Lőrinc, Garancsi István és a kormány még pár kegyelt vállalkozója valójában Orbán Viktor strómanja lenne.

A Medián szeptemberi felméréséből, amit a hvg.hu publikált, kiderül, hogy a korrupció a negyedik legnagyobb probléma a magyar választók szerint, előtte az infláció és a szegénység, a lista élén pedig az egészségügy szerepel.

A fideszes szavazók 32 százaléka egyetért azzal az állítással is, hogy a korrupciós esetek nem egyedi túlkapások, hanem központilag szervezett, rendszerszintű jelenségről van szó.

Az ezerfős mintával készült kutatás résztvevőinek egy része maguktól is fel tudták sorolni Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István neveit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk