Zárt körben avatta Maruzsa a felújított iskolát

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Belpol

A budapesti Jaschik Álmos Szakgimnáziumban olyan tanárokat hívtak meg az eseményre, akik nem sztrájkoltak.

Csak bizonyos tanárok és diákok kaptak meghívást a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum felújított épületének átadására, ahol Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár volt a vendég – írja a Telex.

A lap az intézmény tanáraitól úgy tudja, hogy a múlt héten nagy munkák zajlottak azon az útvonalon, amelyen a politikus most végigment. Követ raktak le az udvaron, virágokat ültettek, kifestették a folyosót, az ablakokat, ajtókat, képeket raktak a falra. 

Korábban titok volt, ki érkezik az átadásra, csak arról lehetett tudni, hogy „magas rangú vendég”.

A Jaschik Álmos Gimnázium a pedagógusok érdekérvényesítő küzdelme idején lett híres, és akkor, amikor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) januárban a Facebookon megosztott egy képet a beázott mennyezetéről.

Ez az a fotó:

 
 

A Belső Pesti Tankerületi Központ erről azt mondta, hogy azon az emeleten nem zajlott tanítás, mert lezárták, de szülők arról számoltak be, hogy az emeletnek csak egy részét zárták le, és amikor beázott a mennyezet, akkor is tartottak órákat azon a szinten. 

Az iskolában természetesen mindenki örül a felújításnak, de többen nem értik, miért épp most jutott erre pénz, figyelem, és miért csak azt a részt csinosították, amit a vendég láthat, miközben az intézmény épületén néhány helyen továbbra is omladozik a vakolat.

A szerdai átadásra – ezt szintén a tanároktól tudja a Telex – bizonyos tanárok és diákok kaptak meghívót, a többieknek az átadó előtt el kellett hagyniuk az iskola épületét. A lapnak nyilatkozó pedagógusok úgy tudják, akik korábban részt vettek a pedagógussztrájkban, polgári engedetlenségben, nem kaptak meghívót. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk