A Fundamenta nem tétlenkedett: itt az új termék, amivel a piacon maradnának

  • narancs.hu
  • 2018. október 28.

Belpol

Úgy tűnik, nincs minden veszve.

Miután az állam pillanatok alatt kiszállt a lakástakarékok támogatásából, nagy bajba kerültek a lakás-takarékpénztárak, mivel ezt a terméket elsősorban az állami segítség miatt volt érdemes igénybe venni.

Egyetlen nap alatt kinyírta a Fidesz a lakástakarékokat

A Fidesz–KDNP kedden kivételes eljárásban megszavazta a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetését. A képviselők 125 igen szavazattal, 49 nem ellenében hagyták jóvá a fideszes Bánki Erik erről szóló javaslatát. Ma rendkívüli eljárásban döntenek is róla. Az Országgyűlés ma kivételes eljárásban megtárgyalja, majd el is fogadhatja a lakás-takarékpénztári megtakarítások állami támogatásának kivezetését.

Az mfor.hu információi szerint azonban a Fundamenta már ki is talált egy új konstrukciót, amivel továbbra is vonzóvá próbálják tenni ezt a megtakarítási formát. Ennek értelmében „5 százalékos jóváírást adnak évente egyszer a leendő ügyfeleiknek a befizetések után. A minimális megtakarítási idő a tervek szerint 6 év lesz, melynek végén fix 2,9 százalékos kamattal juthatnak az ügyfelek hitelhez. A maximális havi megtakarítás összege várhatóan 20 ezer forintról 40 ezer forintra fog nőni” – írja a lap, ami úgy tudja, hogy az újításra már a Magyar Nemzeti Bank is rábólintott.

Figyelmébe ajánljuk