A gyógyszertárak is tömegesen bajba kerülhetnek a rezsiemelkedés miatt

  • narancs.hu
  • 2022. október 14.

Belpol

Főleg a kisebb patikák érzik meg a két-, háromszoros rezsiemelkedést.

Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alapító elnöke beszélt arról a Napi.hu-nak, hogy a gyógyszertárakat is komolyan érinti a rezsiemelkedés. A patikák elmondása szerint ugyanis kétszeres, háromszoros áremelkedést tapasztalnak, ezért a 20 százalékuk veszélyben van.

Mikola kiemelte, hogy elsősorban azok a gyógyszertárak lesznk bajban, amelyek kistelepüléseken vannak, és így kisebb forgamat bonyolítanak le. 

Mindez azért is járhat komoly következményekkel, mert a pandémia alatt nagyban megnőtt a gyógyszertárak és gyógyszerészek szerepe a betegellátásban. A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének legutóbbi felmérése szerint ugyanis több mint háromszorosára nőtt a patikákban megjelenők száma az elmúlt két évben, a háziorvosi kontaktusokhoz képest, emellett az adatok szerint a gyógyszerészek a korábbi 8 perc helyett 13 percet foglalkoznak a betegekkel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk