A győri előválasztás miatt szálltak bele Ungár Péterbe

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 11.

Belpol

Úgy tűnik, sikerül összehozni az előválasztást, de az LMP időközben kifarolt az együttműködésből a többi párt szerint. 

„Mi, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik-Konzervatívok, a Kossuth Kör, a Mindenki Magyarország Mozgalom, az MSZP és Balla Jenő független önkormányzati képviselő kinyilvánítjuk, hogy Győrben előválasztáson kívánjuk eldönteni a polgármester-jelölt személyét. Az előválasztás szabályainak helyben történő kialakításában, technikai részleteiben közösen szerettünk volna eddig is megegyezni. Ezzel kapcsolatosan meg is kezdtük az egyeztetéseket, amelyen eddig a helyi LMP, a Momentum és Pintér Bence delegáltjai is részt vettek, javaslatokkal is éltek.

Ungár Péter győri látogatását követően viszont már nem jöttek az egyeztetésekre. Ungár Péter ugyanazt a zsaroló, Fideszt támogató pozíciót adta ki Pintér Bencének, amit Budapesten Vitézy Dáviddal hajtanak végre Karácsony Gergellyel szemben” 

– írják közleményükben. 

 
Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mint folytatják, az előválasztási technikai előkészületeit viszont az együttműködő demokratikus szervezetek le tudták zárni, „ráadásul Pintérék korábbi javaslatait is figyelembe vettük”, így örömmel jelentik ki, hogy az előválasztás legkésőbb április 4-ig Győrben is megtartható lesz. „Amennyiben Pintér Bence képes leválasztani magáról munkaadójának, Ungár Péternek a követeléseit, úgy számára is nyitott a részvétel lehetősége az előválasztáson. Várunk minden további, erkölcsileg és gazdaságilag feddhetetlen előéletű ellenzéki együttműködő partnert, akik a Dézsi-Borkai korszak lezárását szeretnék” – olvasható a közleményben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk