Csepeli belharc: választási megállapodást javasol a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Belpol

Évek óta dúl a küzdelem Németh Szilárd Fidesz-alelnök és Borbély Lénárd polgármester között, de most megállapodhatnak. 

A csepeli Fidesz–KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasol Borbély Lénárdnak – írja a pártszervezet közleménye nyomán a Magyar Nemzet. Mint fogalmaznak, félre kell tenni minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket.

Azt javasolják, hogy Borbély Lénárd vagy Dudás Zoltán polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára.

Az ajánlat szerint a visszalépett polgármesterjelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit, és egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulnak egymás ellen. De a jelölőszervezeteik külön-külön választási listát állítanak. „Kijelentjük és garanciát vállalunk, hogy az önkormányzati választás során nem működünk együtt Gyurcsány és Soros kitartottjaival, a baloldallal. Viszont nem kampányolunk egymás ellen” – olvasható a közleményben. 

Meglepő fordulat ez a két csepeli erős ember, Németh Szilárd Fidesz-alelnök és Borbély Lénárd polgármester küzdelmében, ugyanis már évek óta feszültség van közöttük, melynek eredményeképpen Németh kiebrudalta Borbélyt a csepeli Fideszből. Sokáig nem úgy tűnt, mintha lenne arra sansz, hogy megállapodnak egymással. 

A Fideszől szintén kitett Ábel Attila alpolgármester nemrégiben azt mondta az ATV studiójában – illetve bemutatott egy e-mail üzenetet –, hogy a csepeli önkormányzat vezetőinek a koronavírus miatt bevezetett rendkívüli jogrendet kihasználva át kell adnia Németh Szilárdnak mintegy 12 milliárd forintnyi önkormányzati vagyont, ezt viszont hűtlen kezelésnek hívják. Az alpolgármester szerint a párton belüli hierarchiában Németh felettük áll, és az a célja, hogy a közvagyont magánvagyonná tegye.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk