A hatvanpusztai Orbán-birtoknak akkor is lesz energiája, ha sokáig elvágnák a külvilágtól

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 2.

Belpol

A HVG megszerezte a helyszínrajzot: luxusra és önellátásra is sokat áldoznak.

Egy műemlék ledózerolásával kezdték, de az új épületek is védettséget élveznek- írta nemrégiben Hadházy Ákos az Orbán-család épülő hatvanpusztai"luxuskastélyáról". A független képviselő szerint az építkezés a végéhez  közeledik, a medencék mellett pedig újdonság még hogy "két, sok száz nm nagyságú épület alapját tették le - korábbi belső információk szerint ezek üvegházak lehetnek".

A HVG birtokába jutott helyszínrajz tovább árnyalja a képet, hogy milyen birtokot álmodott magának az Orbán-család.  Mint írják,  a vázlatterv tartalmazza a 13 hektáros birtok teljes felmérését, szintrajzát, meglévő és tervezett közműveit.

Eszerint lesz a birtokon többek között két portaépület, angolkert, egy sorház méretű könyvtár, csobogó, két pálmaház (a tervrajz szerint egy orangerie és egy üvegház), 20 beállásos vendégparkoló, mélygarázs, tavacska, kápolna, klubház, piknikezőhely, több istálló és számos szolgálati lakás.

"A helyszínrajz alapján Orbán Viktor vagy hazudott, amikor azt mondta, majorság lesz a hatvanpusztai komplexum, vagy az édesapja verte át" - írja a lap, hiszen gazdasági tevékenységet egyedül a tervezett lóistálló rejthetne, de méretei alapján inkább csak néhány, sportcélból tartott ló befogadására lesz alkalmas.

Egy aggregátorházat is építettek 20 ezer literes gázolajtartállyal, így a szünetmentes áramszolgáltatás is biztosítva lesz jó sokáig a magánbirtokon.

"A tervről látszik, hogy a József nádor által épített egykori majorságból hogyan próbálják kialakítani a megrendelő álmát: a klasszicista kastélyok és amerikai luxusranchok ötvözetét" -  írja a HVG.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk