Épül-szépül Orbánék hatvanpusztai birtoka - új műemlékek is emelik majd a fényét

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 26.

Fekete Lyuk

Egy műemlék ledózerolásával kezdték, de az új épületek is védettséget élveznek - írja Hadházy Ákos.

"Amióta legutóbb ott jártam, az udvaron két hatalmas medencét alakítottak ki - a kollégáimmal van némi vita arról, hogy úszómedencék, vagy szökőkutak lesznek-e (valószínűleg az utóbbi)" - írja Hadházy Ákos egy friss Facebook-bejegyzésben az Orbán-család épülő hatvanpusztai"luxuskastélyáról".

A független képviselő szerint az építkezés a végéhez  közeledik, a medencék mellett pedig újdonság még hogy "két, sok száz nm nagyságú épület alapját tették le - korábbi belső információk szerint ezek üvegházak lehetnek".

Hadházy így folytatja: "Nem a legfontosabb, de nagyon szomorú mellékszál, de az építkezést egy különösen védett műemlék ledózerolásával kezdték. Korábban megkérdeztem, hogy kapott-e engedélyt ez a pusztítás. Akkor azt mondták, hogy kapott, de a régi anyagokból és az eredetihez hasonló épüllet épül majd. Ezután megkérdeztem a "műemlékvédelemnél", tudják-e, hogy az "újjáépítés" során nem az eredeti anyagokból építkeztek és hogy az új épületek formájának sincs semmi köze az eredetihez. Visszaírták, hogy tudják, de nem zavarja őket. Röhej, de arról biztosítottak, hogy a TELJESEN ÚJ ÉPÜLETEK IS MŰEMLÉKI VÉDETTSÉGET élveznek majd. Az pedig csak hab a tortán, hogy a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket JUHAKOLNAK hívják."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk