A helyzet magaslatán – Tarlós a Margitszigeten

  • L. T.
  • 2013. június 9.

Belpol

A margitszigeti sportuszoda előtt tartott délután villám-sajtótájékoztatót Tarlós István, ahol kijelentette, a Duna vízszintje Budapesten 887-888 centiméter, és már nem várható jelentős szintemelkedés. Fotók az elzárt szigetről.

„A sziget északi végében enyhe szivárgás van, de a csatornázási művek szakemberei a katasztrófavédelemmel karöltve kézben tarják a helyzetet, az új beruházásokat, a szökőkutat, a rózsakertet is sikerült megvédeni” – mondta Tarlós, majd arról beszélt, hogy hasonló a helyzet a Római-parton, bár hozzátette, hogy azon senki ne csodálkozzon, hogy a hullámteret elöntötte a víz, ahol jelenleg 115 ember tartózkodik saját felelősségére.

A Batthyány tér környékével kapcsolatban Tarlós azt mondta, imádkozzunk, hogy nagy eső ne legyen. „Tegnap is az történt, hogy a hegyről lezúduló víz nem tudott elfolyni a csapadékcsatornákon, nyomás keletkezett, és emiatt volt egyméteres víz a Bem téren” – állította.

A főpolgármester még ma délután egyeztet a rendőrséggel, mert ma estig jelentős közlekedési változások lehetnek a fővárosban: 35 helyen áthangolhatják a lámpákat, húsz ponton rendőri irányítás lehet, az M1–M7-es autópályák közös bevezető szakaszán a leállósávot buszsávvá nyilváníthatják. A főpolgármester arra kéri a fővárosba visszatérőket, hogy a Rákóczi hidat, illetve az Árpád hidat használják. A Nagyszőlős utcából a Hamzsabégi útra terelhetik a forgalmat, a Hegyalja út egyik sávjából pedig buszsávot alakíthatnak ki.

A sajtótájékozató után lehetőség nyílott szigorú rendőri felügyelet mellett fényképeket készíteni: képeinken azt láthatják, hogyan fest a vasárnapi Margitsziget 2013. június 9-én.

false

 

false

 

false

 

false

 

false

 

Fotó: A szerző felvételei

Figyelmébe ajánljuk