A hódmezővásárhelyi független jelölt bejelentette, hogy indul az időközi választáson, erre térfigyelőt szereltek a háza közelébe

  • narancs.hu
  • 2018. január 6.

Belpol

De legalább nagyobb biztonságban van Márki-Zay Péter.

Már napokkal korábban is lehetett tudni, de hivatalosan pénteken jelentette be Márki-Zay Péter, hogy indul a hódmezővásárhelyi polgármester váratlan halála miatt kiírt időközi választásokon. Eddig úgy tűnik, az összellenzék támogatja őt azzal, hogy nem indítanak jelöltet, de ezt hivatalosan a pártok még nem erősítették meg. A támogatásra szükség is van, hiszen Lázár János miniszter városa hagyományosan jobboldali település, ahol az utóbbi választásokon toronymagasan nyert mindig a Fidesz jelöltje.

Szombaton Márki-Zay Péter egy érdekes egybeesésről számolt be a Facebook-oldalán: a hivatalos bejelentése napján a háza közelébe térfigyelő kamerákat szereltetett az önkormányzat. „Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van” – írta Márki-Zay, azt is megjegyezve, hogy a helyi sajtó biztosan azért nem ment el a pénteki bemutatkozójára, mert éppen a kamerák felszerelését dokumentálták.

Mindent lát

Mindent lát

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Figyelmébe ajánljuk