A hódmezővásárhelyi független jelölt bejelentette, hogy indul az időközi választáson, erre térfigyelőt szereltek a háza közelébe

  • narancs.hu
  • 2018. január 6.

Belpol

De legalább nagyobb biztonságban van Márki-Zay Péter.

Már napokkal korábban is lehetett tudni, de hivatalosan pénteken jelentette be Márki-Zay Péter, hogy indul a hódmezővásárhelyi polgármester váratlan halála miatt kiírt időközi választásokon. Eddig úgy tűnik, az összellenzék támogatja őt azzal, hogy nem indítanak jelöltet, de ezt hivatalosan a pártok még nem erősítették meg. A támogatásra szükség is van, hiszen Lázár János miniszter városa hagyományosan jobboldali település, ahol az utóbbi választásokon toronymagasan nyert mindig a Fidesz jelöltje.

Szombaton Márki-Zay Péter egy érdekes egybeesésről számolt be a Facebook-oldalán: a hivatalos bejelentése napján a háza közelébe térfigyelő kamerákat szereltetett az önkormányzat. „Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van” – írta Márki-Zay, azt is megjegyezve, hogy a helyi sajtó biztosan azért nem ment el a pénteki bemutatkozójára, mert éppen a kamerák felszerelését dokumentálták.

Mindent lát

Mindent lát

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal.