A hőkamera már három méterről kiszúrja, ha valaki lázas

  • narancs.hu
  • 2020. április 23.

Belpol

A SOTE Klinikán már használják. Így rögtön a bejáratnál lehet szűrni a betegeket.

Hőkamerás testhőmérséklet mérő- és ellenőrző rendszert adományozott a Dahua Technology Hungary Kft. a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya részére. A biztonságtechnikai cég friss fejlesztése lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan ellenőrizzék az egy térben tartózkodó személyek testhőmérsékletét.

Mostantól a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkezőket már a bejáratnál szűrni tudják, hiszen a felajánlott mesterséges intelligenciát alkalmazó hőkamerás rendszer érintésmentesen teszi lehetővé a mérést.

false

 

Fotó: Dahua Technology

A gyártók szerint a rendszer különlegessége a referencia hőkibocsátó egység, másnéven „black body” – ennek hőképét hasonlítja össze a hőkamera az előtte elhaladó személyek fejéről (azon belül is a szemgödörről) alkotott hőképével.

A precíz technológiának köszönhetően már 3 méter távolságból képes a rendszer +/- 0,3 Celsius fok pontossággal, egyidejűleg akár több személy hőmérsékletét is megállapítani. Hőemelkedés, illetve láz esetén azonnal hangjelzéssel riasztja a személyzetet. „Az osztályra érkező betegek, hozzátartozók szűrésében pontos, gyors, a munkafolyamatot egyszerűsítő eszközként lehet használni a testhőmérséklet-mérő rendszert, amely növeli az ápoltak és az ellátók biztonságát is. A rendszer használata egyszerű, április 17-i sikeres üzembe helyezése óta kiválóan működik” – hálálkodott a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága.

false

 

Fotó: Dahua Technology

Figyelmébe ajánljuk