Június előtt vonatozott volna külföldre? Még visszaválthatja jegyét

  • narancs.hu
  • 2020. április 23.

Belpol

Elolvashatja, hogyan.

A MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a május 31-ig érvényes nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról – adta át a MÁV csütörtöki üzenetét az MTI.

A vasúttársaság honlapján közzétett tájékoztatás szerint a nemzetközi menetjegyek megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás. A díjmentes visszatérítést abban az esetben is kérheti az utas, ha a visszaútra szóló nemzetközi menetjegy június elseje utáni dátumra érvényes. Feltétel, hogy az oda- és a visszaútra szóló jegyeknél megegyezzen a vásárlás dátuma, ideje és a jegykiadó hely – illetve az is, hogy legalább az odaútra az érvényesség június 1-je előtti legyen.

Ha pénztárban vették:
Ha a jegypénztárban vásároltak jegyet, a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon nyújthatják be személyesen a visszatérítési kérelmüket. De elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel [at] mav-start [dot] hu címen – ebben az esetben viszont az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.
Ha online vették:

Online jegyváltás esetén az eszrevetel [at] mav-start [dot] hu címen lehet benyújtani az igényt - közölte a MÁV.

50 ezer forint alatt...

Ha a nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítést kérhet személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon. Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.
Ha drágább volt...

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű menetjegyek visszatérítését a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványon lehet kérni, ebben az esetben a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.