A Honvédelmi Minisztérium elhatárolódott Schmidt Mária sorkatonaságról szóló kijelentéseitől

  • narancs.hu
  • 2022. május 5.

Belpol

Schmidt arról írt, jó lenne bevezetni a kötelező sorkatonaságot, férfiaknak és nőknek egyaránt.

"Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával" - adta ki rövid közleményben a Honvédelmi Minisztérium.

A minisztérium arra reagált, hogy Schmidt Mária egy szerdán, a kormánypárti Pesti Srácokban megjelent cikkében kifejtette, hogy 

"Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon"

A Terror Háza és a XXI. Század Intézet főigazgatója emellett azt is fejtegette, hogy elgondolása szerint az Ukrajnában folyú háborút "az USA vívja Oroszországgal az ukránokon keresztül. És feltett szándéka, hogy Európát is hadviselő féllé tegye".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk