A Honvédelmi Minisztérium gyorsan leszögezte, hogy a felvételi változások őket nem érintik

  • narancs.hu
  • 2022. július 29.

Belpol

Vagyis az Önkéntes Katonai Szolgálat során megszerezhető és megszerzett többletpontok maradnak a felsőoktatásban.

Magyarország Kormányának döntése értelmében azok a fiatalok, akik Önkéntes Katonai Szolgálatot (továbbiakban ÖKSZ) vállalnak, továbbra is felvételi pluszpontokra lesznek jogosultak - áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

Hozzáteszik: szakkiképzés nélkül, legalább hat hónapos szolgálat vállalása esetén 16 többletpontra, szakkiképzéssel kiegészítve 32 többletpontra számíthatnak a felsőoktatásba felvételizők, további 32 pont szerezhető a fentiek teljesítését követően, folytatólagosan még 6 hónap szakkiképzéssel egybekötött szolgálat vállalásával.

A tárca ezzel valószínáleg arra reagált, hogy Csák János kulturális és innovációs miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy átalakítják a felvételi rendszert, és amellett, hogy visszatérhetnek az egyetemi szóbeli felvételik, eltörlik a nyelvvizsga-kötelezettséget. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk