A Jobbik az önkormányzatokon keresztül bojkottálná a "rabszolgatörvényt"

  • narancs.hu
  • 2018. december 30.

Belpol

Az előterjesztés tervezetét lehetőség szerint minden olyan települési és megyei önkormányzatnál szeretnék benyújtani, ahol van jobbikos képviselő.

A Jobbik kezdeményezi az önkormányzatokban, hogy ne alkalmazzák gazdasági társaságaiknál a "rabszolgatörvényt" - közölték a párt politikusai vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke hangsúlyozta: előterjesztésük a munka törvénykönyvének  azon előírásait érintik, amelyek a túlóra mennyiségére és a munkaidőkeret emelésére vonatkoznak.
Az ellenzéki politikus szerint a törvényben biztosított lehetőség nem fogja emelni a gazdaság teljesítőképességét. A törvény életbelépésével pontosan a teljesítőképesség, az eredményes, a jó munka kérdőjeleződik meg - vélekedett.

Varga Zoltán Péter, a Pest Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője kiemelte: a párt önkormányzati kabinetje által kidolgozott előterjesztés tervezetét lehetőség szerint minden olyan települési és megyei önkormányzatnál szeretnék benyújtani, ahol van jobbikos képviselő. 
Arról is beszélt: a tervezetben szerepel egy olyan javaslat is, amelyben arra kérik a településeken működő, egyébként magántulajdonú gazdasági társaságokat, hogy ők se alkalmazzák a jogszabályt.
Varga Zoltán Péter közölte: vasárnap a Pest Megyei Közgyűlésbe is benyújtják előterjesztésüket, és kezdeményezik rendkívüli ülés összehívását.

(via MTi)

Figyelmébe ajánljuk