A Jobbik beállt a DK-s Varju László mögé

  • narancs.hu
  • 2021. május 16.

Belpol

Varju kitartó, alázatos munkát végez választókörzetének lakóiért– indokolta döntését Jakab Péter.

Győztes csapaton ne változtass! Nem fogunk – így jelentette be Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebookon, hogy a pártja a Demokratikus Koalíció képviselőjét támogatja Budapest 11. számú választókörzetében.

Jakab döntését Varju hiteles, alázatos és kitartó munkavégzésével indokolta, a DK-s politikus pedig kommentben gyorsan meg is köszönte a segítséget.

Győztes csapaton ne változtass! Nem fogunk. 🔵 VARJU László 2018-ban megverte a Fidesz jelöltjét Budapest 11. számú...

Posted by Jakab Péter on Sunday, May 16, 2021

 Mint a Telex felidézi, februárban derült ki, hogy a DK mind a 106 országos választókörzetben indít egyéni jelöltet, Varju pedig áprilisban jelentette be, hogy újraindul az Újpest-Angyalföld körzetben.

Időközben kialakult az ellenzéki előválasztás menetrendje is, amelyen személyesen, és a- veszélyhelyzettel tekintettel – online is lehet szavazni, az egyéni jelöltekről pedig egyfordulós választáson dönthetnek a résztvevők.

Figyelmébe ajánljuk

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.

Mélyen tisztelt publikum!

  • - turcsányi -

„Vándorcirkuszos szeretnék lenni, hóban-esőben a cirkusszal menni…” – köszöntötte az új évtizedet 1970-ben Karda Beáta.

Szabó, baka, kém

Hogyan válhatott a II. világháború kulcsfontosságú alakjává egy divattervező? Miért hízelegtek nagy hatalmú német vezetők egy töpörödött francia nőnek?

Elfordított arccal

  • SzSz

Hosszú percekig kitartott, éjfekete vászonnal indulunk, amelyet hirtelen vált fel az idilli kép: családi délután a folyóparton, a madárcsicsergést csak a játék és hancúrozás hangjai szakítják meg. Jonathan Glazer filmjében ugyanis a sötétség és a fényesség a szó szoros értelmében egymás szomszédságában honol.

Fejjel a falnak

A rasszizmus mindig újratermelődik, és már csak emiatt is elemi érdekünk, hogy újra és újra elővegyük a tiszaeszlári történetet, és beszéljünk róla.

A jelmez hatalma

A zalaegerszegi színház minden évadban műsorra tűz egy kötelező olvasmányból készült előadást; az idén a Tartuffe-öt a színház színművésze, Farkas Ignác állította színpadra.

Boldogan éltek, míg

Három, fehér menyasszonyi ruhába öltöztetett próbababa tájol minket a lépcsőfordulóban, körülöttük papírból kivágott virágok és levelek, mintha egy kicsit sután berendezett menyasszonyi szalon kirakatát látnánk.

A nem haszonelvű szeretet

Ennél abszurdabb és szerencsétlenebb szituációt nehezen lehetett volna elképzelni, erre tessék. A Kossuth rádión ugyanis épp Balog Zoltán mondta el a reggeli imát aznap, amikor egész mást kellett volna mondania.

A szomorú bohóc

  • Domsa Zsófia

Hjalmar Bergman a svéd próza és dráma egyik klasszikusa. A történetcsokor első darabjában egy svéd vidéki kisvárosban járunk, a múlt század elején, a szerző legjobban sikerült elbeszéléseinek idején. Bergman a realizmust fantasztikummal, a vígjátékot mély tragédiával vegyítő írásmód mestere. A Nagymama és az Úristen egy matriarcha életét és elmúlását, egy társadalom átrendeződését tárja elénk.

Az utolsók

Már az első magyarázkodásuk is átlátszó és röhejes volt: az tudniillik, hogy Svédország NATO-tagsága miatt „vita van” a kormány és a Fidesz-frakció között. Volt ám ilyen vita Finnország ügyében is! Aztán amikor Törökország, amellyel a baráti magyar kormány együtt mozgott a két ország tagságának a blokkolásában, bejelentette, hogy a finnek részükről jöhetnek, Orbán is meggondolta magát.