A Jobbik kezdeményezi, hogy nevezzenek el közteret Budapesten II. Erzsébet királynőről

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 12.

Belpol

Valamint arra kérik a Fővárosi Közgyűlés tagjait, magyarországi útjának 30 éves jubileumára köztéri szobrot vagy emléktáblát állíttassanak, hogy méltón emlékezzenek meg az elhunyt királynőről.

II. Erzsébetet, az Egyesült Királyság nemrégiben elhunyt királynőjét az egész világ gyászolja. Uralkodásának 70 éve alatt elhivatottan és rendíthetetlenül szolgálta a Brit Nemzetközösséget, ami által nemzetközileg is megkerülhetetlen tényezővé vált – hangsúlyozza a Jobbik közléményében. Munkássága során ápolta a tradíciókat, miközben alkalmazkodott is az állandó változáshoz, továbbá sikerült megreformálnia a monarchiát.

Uralkodása alatt országát sokszor megtépázták a történelmi események, de ő mindig elszántan irányította azt. A mai háború sújtotta időkben több olyan vezetőre lenne szükség, mint ő, hiszen mindenki számára a békét szimbolizálta – hangsúlyozza a párt. Mindannyian ismerjük azon mondatát, miszerint "Amikor eljön a béke, jusson eszünkbe, hogy nekünk, a ma gyermekeinek kell a holnap világát jobbá, boldogabbá tenni."

A Rhédey Klaudia grófnő kapcsán magyar felmenőkkel is rendelkező királynő 1993. május 4-én látogatást tett hazánkban is, ezért

"arra szeretnénk kérni a Fővárosi Közgyűlés tagjait, hogy méltón emlékezzenek meg az elhunyt királynőről, továbbá a magyarországi útjának 30 éves jubileumára köztéri szobrot vagy emléktáblát állíttassanak". Megfontolásra javasoljuk továbbá, hogy – a jogszabályi kereteket betartva – minél előbb nevezzenek el közteret II. Erzsébet királynőről Budapesten.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom fontosnak tartja, hogy azon vezetőknek, akik ilyen hatással voltak a világtörténelemre, tisztelettel és maradandó módon őrizzük az emlékét."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.