A Veolia indítja újra 2024-ben az oroszlányi erőművet

Belpol

Melyet az MVM-től vásároltak meg. Biomassza és előkészített szelektált hulladék elégetésével termelnek majd áramot.

A magyarországi Veolia csoport megvásárolta az MVM Zrt-től az oroszlányi erőművet (amit korábban Vértes Hőerőmű ZRt-ként lehetett ismerni), melyet 2024 elején újraindít – közölte a társaság.

Tájékoztatásuk szerint a két, egyenként 50 megawatt (MW) teljesítményű blokkban biomassza és kisebb részben előkészített szelektált hulladék (SRF) elégetésével termelnének áramot a berendezések felújítása után.

Az üzemben 200, a beszállítóknál 250-300 munkahely jönne létre, a beruházás hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek teljesítéséhez – áll a cég közleményében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk