A jobbikos polgármester-jelölt szerint Soroksárból szemétlerakó lett

  • narancs.hu
  • 2019. október 4.

Belpol

Miközben a Fidesz „függetlenként jelölt álcivilek" mögé áll be.

Az ellenzéki összefogás jelöltjeire kell voksolniuk az októberi önkormányzati választáson azoknak, akik fejlődést szeretnének Soroksáron – mondta sajtótájékoztatóján Bereczki Miklós, a kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje. A jobbikos politikus szerint, a kormánypártokra leadott szavazatok annak a 25 éves folyamatnak a támogatását jelentik, amelynek eredményeként Soroksár mára „szemétlerakóvá vált".

Bereczki elmondta: a városrészben nagyon nem mennek jól a dolgok, „egy szabolcsi zsákfaluhoz hasonlító viszonyok vannak", és példaként azt hozta fel, hogy „mozgó kocsiból árulják a hentesárut a főtéren", ahol még „nyilvános illemhely sem található".

Bereczki szerint az  ellenzéki pártok példátlan történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy összefogtak az önkormányzati választásokra és félretették azokat a világnézeti különbségeket, amelyek korábban elválasztották őket. Szerinte a kormánypárt ezzel szemben sok esetben, így Soroksáron is függetlenként jelölt álcivilek" mögé áll be.

A sajtótájékoztatón részt vett Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy az önkormányzati választásnak – az ország más pontjaihoz és egészéhez hasonlóan – Soroksáron is nagy a tétje, ezért arra kérte a baloldali szavazókat, hogy támogassák az ellenzék közös jelöltjét. (MTI)

Neked ajánljuk