A Kétfarkú Kutya Pártra is lecsapott az ÁSZ

  • narancs.hu
  • 2019. január 27.

Belpol

Nem kell aggódni, a Fidesszel nem packáznak.

„A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel. A választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható. A tiltott támogatásra vonatkozó finanszírozási tilalmak betartása nem volt átlátható és elszámoltatható. Az egyéni jelöltek által a párt javára lemondott költségvetési támogatás felhasználása szabályszerű volt" – ezt írta az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) válaszul, miután a párt leadta az elszámolását.

Arról egyelőre nincs szó, hogy a párt büntetést kapna, vagy megvonnák a támogatását, mint ahogy a Momentum és a Párbeszéd esetében jár el az ÁSZ. De az MKKP arra számít, hogy ők is sem maradnak ki a jóból...

A párt az ÁSZ levelére saját felületén annyit fűz hozzá, hogy mindezt vajon azért kapták, mert „5 nap helyett csak 8 nap alatt tudtuk leadni a 176 430 oldalas elszámolást, az Állami Számvevőszék pedig úgy tesz, mintha nem kapott volna tőlünk semmit. Az ÁSZ-szal beszélni fél éve nem sikerül: emailekre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel és iwiw-en is elérhetetlen a szervezet.”

A párt honlapján részletes beszámoló olvasható a procedúráról. Valamint az MKKP elérhetővé tett minden dokumentumot, ami az elszámoláshoz kell, ahogy azt is, hogy milyen kifogásokkal éltek az ÁSZ jelentésével szemben.

Figyelmébe ajánljuk