Karácsony Gergely: „Csődgondnok továbbra sem akarok lenni, de főpolgármester igen”

  • narancs.hu
  • 2019. január 26.

Belpol

Úgy látja, neki van a legnagyobb esélye az előválasztáson.

„Szeretném kiszabadítani a fővárost a NER fogságából. Ez minden budapesti érdeke. (…) A felmérések azt mutatják, nekem van a legnagyobb esélyem beteljesíteni a változást akaró budapestiek akaratát, az esély tehát elsősorban az én felelősségem, élnem kell vele” – mondta Karácsony Gergely a Népszavának egy Horváth Csabával közös páros interjúban. Érdekes módon az MSZP jelöltje is úgy tudja, hogy neki van a legnagyobb esélye, mint mondta ezt egy telefonos közvélemény-kutatás támasztja alá.

Karácsony és Horváth első előválasztási vitáján nem is volt kérdés, hogy a Fidesz meg fog bukni

Hurráoptimizmus, ez a probléma neve. Megtartották a baloldali előválasztás első vitáját. Vasárnap délután a párbeszédes Karácsony Gergely és az MSZP-s Horváth Csaba részvételével tartott főpolgármester-jelölti vita a tudósítások szerint vitának nehezen nevezhető, langyosra sikerült beszélgetés volt.

A két jelölt többek között beszélt Puzsér Róbertről is, akiről Horváth Csaba csak annyit mondott, hogy egy troll. Karácsony úgy látja, az előválasztás második fordulójának igazi tétje az, hogy az EP-versengés miatt esetleg szétspriccelő pártokat újra egységbe lehet terelni. „És ennek történelmi jelentősége van: ha Budapesten tarol az ellenzék, az továbbgyűrűzik az országban, és a nagyvárosokban verhető a Fidesz. Ha tényleg így lesz, akkor a választás másik napján egy másik országban ébredünk, mert érdemben elkezdtük lebontani a rendszert. Úgyhogy olyan apróságokon én nem tudok fennakadni, hogy Puzsér Róbert épp kinek szól be a Facebookon" - mondta a Párbeszéd politikusa.

Figyelmébe ajánljuk