A kormány iránymutatást „vár” a magyaroktól

  • narancs.hu
  • 2021. június 26.

Belpol

Járvány+migráció+Soros = újabb nemzeti konzultáció.

A járvány utáni életről szól a kormány újabb nemzeti konzultációja. A kérdések főleg az újrainduló gazdaságot fogják érinteni, azonban „nem mehetünk el a migráció kérdése mellett sem” – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szombaton. Kovács szerint jelenleg a népvándorlások és a járványok korát éljük és ahhoz, hogy Magyarországot megerősítsék, szükség van újabb kérdőívre, mert a kormány a magyar emberektől vár iránymutatást ezekben a témákban.

Természetesen Kovács Sorost sem hagyta ki beszédéből: véleménye szerint a Soros-hálózatok továbbra is migrációs nyomást helyeznek  Magyarországra, a magyar kormánynak azonban ismert az álláspontja: nem akar egyetlen illegális bevándorlót sem az országba beengedni. A konzultáció részben arra is fog vonatkozni, hogy megváltoztassák-e ezt az álláspontot. Kovács továbbá azzal is indokolja a migránsok feltartóztatásának szükségességét, hogy azok ismeretlen vírusvariánsokat hoznak be Európába.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk