Mire van az alkotmánybírók elnökének havi ötmilliós fizetése?

  • narancs.hu
  • 2023. november 15.

Belpol

Ha minden ügyet elutasítanak, vagy még tárgyalni sem hajlandóak – teszi fel a kérdést Hadházy Ákos.

"Valami egészen ijesztő így egyben látni, hogy az "Alkotmánybíróság" minden ügyet elutasít, vagy még tárgyalni sem hajlandó. De akkor mire van az "alkotmánybírók" elnökének havi ötmilliós fizetése? Hogy vakarózáson kívül ne csináljanak semmit? Valószínűleg pont erre" – írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Az Alkotmánybíróság Határozatai című közlönykiadvány az Alkotmánybíróság hivatalos lapja immár két évtizede. A lap papíralapú kiadása 2010 decemberében megszűnt, 2011 januárjától az Alkotmánybíróság Határozatai elektronikus formátumban, időszakosan jelenik meg.

Miután négy új, Fidesz jelölte alkotmánybírót választott a nyáron az Országgyűlés,

világossá vált, hogy komoly politikai téttel rendelkező ügyben nem lehet nyerni az Alkotmánybíróságon 

– erről beszélt a Magyar Narancsnak adott interjújában Kovács Ágnes, az Eötvös Károly Intézet munkatársa:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!