A kormány nem hagyta szó nélkül, hogy civilek pártot alapítanak

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 17.

Belpol

Vajon ki állhat a Fidesz szerint az Éjjeli Őrség mögött?

Párttá alakul a Migraiton Aid nevű civil szervezet, mert a nyár közepén elfogadott Stop Soros törvénycsomag 25 százalékos bevándorlási különadó megfizetésére kötelezi őket, ez pedig – mint ahogy mai közleményükben írják – ellehetetleníti a munkájukat.

„A bevándorlási különadóról szóló törvény értelmében nem lehet az adó alanya párt vagy pártalapítvány. Ezért Siewert András és a Migration Aid több önkéntese 2018. augusztus 20-án bejelentik az Éjjeli Őrség nevű politikai párt megalapítását. Elképesztő, de 2018-ban egy EU-s országban pártot kell alapítani ahhoz, ha civilek emberségből segíteni akarnak rászoruló menekült embertársaikon. Ha pedig már úgy alakult, hogy ez maradt az utolsó jogi opció a segítésre, kiterjesztjük a tevékenységeinket és más területeken is felvesszük a kesztyűt a kormány által terjesztett sötétséggel szemben” – olvasható a szervezet Facebook-oldalán.

A Fidesz nem meglepő módon sorosozással reagált a hírre. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a Migration Aid párttá alakulása azt jelenti, hogy Soros Györgyöt továbbra sem érdekli a magyar emberek akarata, a Fidesz azonban minden eszközt be fog vetni annak érdekében, hogy fellépjen „az illegális migrációt segítő tevékenységek ellen”.

Figyelmébe ajánljuk