A kormány videójátékok népszerűsítésére költ 1,5 milliárdot

  • narancs.hu
  • 2020. január 14.

Belpol

És ezt az egyik kormánylap szúrta ki.

A New Land Media Kft. és a Lounge Design Szolgáltató Kft. másfél milliárd forintot nyert a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól az e-sport népszerűsítésére. Az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület rendezvényeinek kommunikációs feladatait kell ellátniuk – derül ki az Európai Unió Közbeszerzési Értesítőjében, amit a Világgazdaság szúrt ki. A lapot a kormánypárti médiabirodalom zászlóshajója, a Mediaworks adja ki.

Mindkét cég a kormány kedvence reklámosa, Balásy Gyula tulajdonában áll. A New Land Media 2018-as árbevétele meghaladta az 52 milliárd forintot, az adózott eredménye 8,8 milliárd forint volt az Opten adatai szerint. A Lounge Design 7,7 milliárdos árbevétellel és kétmilliárdos adózott eredménnyel zárta a 2019-es évet – állapította meg a Kreatív. A cégeknek nem ez az egyetlen sikere. Korábban a Miniszterelnöki Kabinetiroda nettó 11,8 milliárd forintos keretszerződést kötött Balásy vállalataival. Ennek a szerződésnek 70 százaléka, azaz 8,3 milliárd forint kötelezően lehívandó, míg a fennmaradó összeg elköltése opcionális. Balásy cégei többek között a Sargentini jelentésről szóló kampánnyal bizonyítottak.

Hogy mindez ne tűnjön pénzkidobásnak, Bíró Balázstól, a Magyar E-sport Szövetség elnökétől megtudhatjuk azt is, hogy a videójátékok magyarországi piaca több mint negyvenmilliárd forintos, és évi 15-20 százalékkal bővülhet.

Figyelmébe ajánljuk