A kormánylap előre megírta, hogy a Jobbik miatt nyomoznak Simicskánál
jobbik1_top_story_lead.png

A kormánylap előre megírta, hogy a Jobbik miatt nyomoznak Simicskánál

  • narancs.hu
  • 2017. június 13.

Belpol

A lehetséges ítéletről is ejtettek pár szót. Állítólag ilyenek voltak az ötvenes évek.

A Magyar Idők csütörtökön arról írt, hogy „költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. ügyletei miatt”. A szintén Simicska-tulajdonban lévő Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormánylap pénteken és szombaton is beszámolt a nyomozásról, ami azt jelenti, hogy napokkal korábban tudtak az eljárásról, mint az érintett cégeknél.

„Egy normál, rendes adóhatósági ellenőrzésre az adóhatóság ellenőrei e hét csütörtökre már bejelentkeztek” – mondta a Hír Tv-nek Böröczky Kornélia, a Mahir jogi képviselője. Revizorok helyett viszont az adóhatóság bűnügyi nyomozói érkeztek a plakátcéghez hétfőn, de ugyanazokra az iratokra voltak kíváncsiak, mint kollégáik. Az adónyomozók pedig azt közölték a céggel hétfőn, hogy ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás ügyében vizsgálatot indítanak a Mahirnál. A cég jogi képviselője szerint előfordul, hogy az adóhatósági ellenőrzésből később bűnügyi igazgatósági eljárás lesz, de az, hogy a bűnügyi eljárás megelőzi az adóhatóságot, nagyon ritka. Az ellenőrzés a 2017. január és 2017. április 30-a közötti időszakot érinti, vagyis az adónyomozók a Jobbik plakátkampányát megelőző időszak papírjaira voltak kíváncsiak. Kovács István, a cég ügyvezetője hangsúlyozta, a Mahir áll a vizsgálatok elé, a társaság gazdálkodása ugyanis törvényes és szabályos.

A Magyar Idők azt írta, a gyanú szerint több jobbikos plakát kerülhetett ki az utcákra, mint amennyit a Mahir és a Publimont bevallott. A kormánylap a nyomozásról idő előtti beszámolójában a lehetséges ítéletről is ejtett pár szót: „A hatályos jogszabályok alapján a szóban forgó bűncselekmény alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ám minősített esetben a büntetési tétel elérheti a tíz évet.”

Figyelmébe ajánljuk