A lakosság több mint kétharmada egyetért a pedagógussztrájkkal

  • narancs.hu
  • 2022. február 3.

Belpol

De honfitársaink 15 százaléka  szerint a tanárok épp elég kedvezményben részesülnek.

Mint arról mi is beszámoltunk, kétórás sztrájkot tartottak a pedagógusok hétfőn reggel 8 és 10 óra között. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szervezte munkabeszüntetéssel béremelést szeretnének kiharcolni a tanárok, valamint azt, hogy mégse kelljen fizetés nélküli szabadságra menniük azoknak, akik nem oltatják be magukat a koronavírus ellen, mert így is nagyon kevés tanár van az oktatásban. A PDSZ és a PSZ közlése szerint több mint 20 ezer pedagógus vett részt a figyelmeztető sztrájkban.

 A Pulzus Kutató felmérése szerint a  hazai lakosság körében végzett kutatás alapján a teljes népesség 67 százaléka ért egyet a sztrájkkal - írja a Napi.hu. Mint írják, emellett 18 százalék nyilatkozta, hogy részben egyetért vele, hiszen a pedagógusok bére alacsony, de valamilyen más módját választaná az érdekérvényesítésnek.

A felmérés szerint a magyarok 15 százaléka  szerint az érintettek épp elég kedvezményben részesülnek így is a hosszú szünetek és a rövid munkanapok révén, ezért nem ért egyet a követeléseikkel.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk