A Liget Projektért felelős miniszteri biztos, Baán László is szeretne együttműködni Karácsony Gergellyel

  • narancs.hu
  • 2019. november 1.

Belpol

Lehetnek kérdéses részei a Városliget beépítésének.

Baán László, a Liget Projektért felelős miniszteri biztos az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely főpolgármestert kötik a kampányban elhangzott ígéretei, miszerint leállítaná a Liget Projekt de „bizakodó a főpolgármesterrel történő együttműködéssel kapcsolatban.”

Baán örül Karácsony tárgyalási készségének. A Liget Projektért felelős kormánybiztos, bízik a kompromisszumban. Ő maga egyébként nem fog tárgyalni, csak szakmai érvekkel segíti a kormányt. Szerinte a Városliget attól különleges, hogy nem körülötte, hanem benne épültek mindig is épületek.

Baán szerint kérdéses lehet az új Petőfi Csarnok helyén épülő Nemzeti Galéria, az egykori Közlekedési Múzeum Magyar Innováció Házává alakítása, illetve az 1952-ben lebontott Városligeti Színház újjáépítése.

De Baán szerint a Liget Projekt a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása, amelynek vezérhajója a Nemzeti Galéria lenne. Ez lenne az a zárókő, ami miatt a Ligetre rácsodálkozna a nemzetközi közvélemény – mondta a műsorban a miniszteri biztos, akinek egyébként tetszett, hogy Karácsony Gergely korábban azt mondta "normális csávóként" fogja vezetni a várost.

Figyelmébe ajánljuk