A magyar kormány lelkesen barátkozik a szerbekkel

  • narancs.hu
  • 2022. március 19.

Belpol

Szerbia azon országok közé tartozik, amely nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat.

Az ukrajnai háború rámutatott a békés egymás mellett élés fontosságára Közép-Európában, ezért is lényeges, hogy Magyarország és Szerbia az ellenséges viszonyát stratégiai partnerséggé, sőt barátsággá tudta alakítani – közölte a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Belgrádban.

A szerb fővárosban néhány hete egyébként Putyin mellett tüntettek.

 A tárcavezető hangsúlyozta, hogy e történelmi barátság fő haszonélvezői a szerb és a magyar emberek a határ mindkét oldalán. Illetve hozzátette, hogy Magyarország és Szerbia erőforrásként tekint egymás nemzeti közösségeire, a két gazdaság pedig erősíti, segíti egymást, az együttműködés rekordokat dönt.

 

A miniszter végül kiemelte: mindkét ország sorsdöntő választás előtt áll, amelyet ráadásul egy időben, április 3-án rendeznek. Így a vajdasági magyarok aznap két szavazáson is voksolhatnak, mivel a magyar kormány lehetővé tette, hogy "a nemzet minden tagja lakóhelyétől függetlenül részt vehessen a közös jövőnkről szóló közös döntésekben" – mondta.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.