A Magyar Orvosi Kamara elnöke is megerősítette: hamar megoldást kell találni, mert több száz orvos hiányzik a sürgősségikről

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 1.

Belpol

Hiába tagad a kormány, nagy a baj.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az RTL Klub Híradójának erősítette meg, hogy a szervezet és saját tapasztalata szerint is sürgősen megoldást kell találni, mert a sürgősségiken dolgozó orvosok annyira leterheltek, hogy folyamatosan hagyják el a pályát. Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról.

Zacher Gábor szerint akkor lesz változás az egészségügyben, ha bedől a rendszer, és ehhez most közel vagyunk

Keményen fogalmaz: „Az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik.”

Belső levél is figyelmeztette a Honvédkórház vezetését, működésképtelenné válhat a sürgősségi októberre

„Jelen személyi állománnyal, illetve műszerezettséggel.”

„Meddig kell még várni?” – Padlón a sürgősségi ellátás

Túlzsúfoltak a sürgősségi osztályok, ezt senki nem vitatja – az okokról már megoszlanak a vélemények. A sürgősségi osztályokról az elmúlt hónapokban jószerivel csak azt lehet hallani, hogy rengeteg a beteg, sokat kell várniuk, néha addig, amíg a kórház folyosóján össze nem esnek.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?