Kocsis Máté szerint Macron minden erejével „az európai lakosságcserén” dolgozik

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 2.

Belpol

Jelentsen ez bármit is.

Interjút adott a Kossuth rádiónak ma reggel Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki természetesen felmondta azt, amit mostanában a fideszes politikusok fel szoktak mondani:

  • az EP-választás a bevándorlásról fog szólni,
  • Orbán Viktor a Sargentini-jelentés szeptemberi vitáján megvédi Magyarországot,
  • az a tét, hogy bevándorlókontinenssé válik-e Európa.

Ebben még semmi érdekes nincs, Kocsis azonban két új ellenséget is kijelölt: szerinte ugyanis az európai politikában egyre élesebben látszik a törésvonal a „Soros-birodalom érdekeit szolgálók” és azok között, akik „meg akarják és meg is tudják állítani a migrációt”. A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője előbbi csoportba sorolta például Emmanuel Macron francia elnököt és Judith Sargentini holland zöld párti politikust, akik szerinte minden erejükkel az illegális bevándorlás elfogadtatásán, az európai lakosságcserén dolgoznak.

Úgy tűnik tehát, hogy tényleg Macron az új ellenség, ahogy arra már pénteki cikkünkben rámutattunk:

Megvan az új ellenség: Orbán kiadta a jelszót, a kormánymédia pedig azonnal nekiment Macronnak

Macron sértegeti a franciákat, Macron sértegeti a nemzetállamokat. A francia elnök lett az új Soros. Orbán Viktor szerdán találkozott Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, és a kedélyes találkozón kihirdette, hogy ki az új ellenség. „Az Európai Néppártban két tábor van: az egyiket Emmanuel Macron francia elnök vezeti, ő fel akarja robbantani az Európai Néppártot, ahogy felrobbantotta a francia pártrendszert.

Figyelmébe ajánljuk