A Mazsihisz tiltakozik Bíró László előválasztáson való indítása ellen

  • narancs.hu
  • 2021. június 28.

Belpol

A szervezet szerint nincs helyük a magyar közéletben antiszemita nézeteket valló politikusoknak.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Jobbik Bíró Lászlót indítja az ellenzéki előválasztáson. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azonban tiltakozik Bíró jelölése miatt. Heisler András a szervezet elnöke úgy látja, hogy nincsen helye olyan politikusoknak a magyar közéletben, akik kirekesztő, antiszemita és rasszista nézeteket vallanak.

Bíró korábban Judapestnek nevezte Budapestet, amiért ugyan bocsánatot kért, de a Mazsihisz álláspontja szerint Bírónak csak politikai múltja lehet, jövője nem.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.