A médiatanács megbírságolta a HírTV-t Bencsik András melegellenes kijelentése miatt

  • narancs.hu
  • 2023. június 15.

Belpol

Négyszázezres pénzbírság járt az emberi méltóságot sértő műsorszámért.

Jogsértőnek ítélte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a HírTV március 26-án adásba került Sajtóklub című műsorát – írja az MTI. Ez volt az az adás, amelyben Bencsik András üdvözölte, hogy Ugandában büntetik a homoszexualitást, sőt ki is végezhetik a melegeket.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közleményében azt írta, a médiatanács állampolgári bejelentések nyomán indított eljárást a HírTV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottak miatt: a beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat. Az eljárás során megállapították, hogy

a műsorszám sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket. 

A testület ezért 200-200 ezer, azaz összesen négyszázezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a HírTV szolgáltatóját, valamint a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a HírTV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is köteles közzétenni azt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk