A minisztérium ráküldte a NAV-ot az Országos Roma Önkormányzatra

  • narancs.hu
  • 2023. május 20.

Belpol

A minisztérium 323 millió forintot akar beszedni az Országos Roma Önkormányzattól. Lakatos Oszkár, a testület elnökhelyettese vitatja az eljárás jogszerűségét, és politikai támadásról beszél. 

A Belügyminisztérium hat tételben összesen közel 540 millió forintot követel az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ), írja a Népszava. A tárca minden tétel esetében fizetési felszólítást küldött. Miután ez nem vezetett eredményre, az említett összeg nagyobb részét, 323 millió forintot végrehajtás útján, az adóhatóság közreműködésével próbálja beszedni.

Lakatos Oszkár, az ORÖ elnöki teendőket ellátó általános elnökhelyettese levélben fordult a minisztériumhoz. Vitatja, hogy az ORÖ-nek visszafizetési kötelezettsége lenne. Lakatos Oszkár kérdésünkre kijelentette: politikai támadásról van szó, amelynek az a célja, hogy működésképtelenné tegyék a romák országos önkormányzatát. Szerinte olyan tételekről van szó, amelyek még az előző ciklushoz, Farkas Flórián akkori fideszes képviselőhöz és a botrányba fulladt Híd a munka világába programhoz kötődnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk