A Momentum politikusa szerint Pintér Sándor nyugalma miatt nem szirénázhattak a tűzoltók

  • narancs.hu
  • 2023. november 11.

Belpol

Szemző Áron egy általa lefotózott dokumentumra hivatkozva állítja ezt, de a Katasztrófevédelem szerint márpedig szirénáztak.

„Magyarországon fontosabb a belügyminiszter nyugalma, mint a szakszerű mentés” – írta Facebook-posztjában a momentumos Szemző Áron. A politikus azt állítja, péntek délelőtt a Belügyminisztérium épületéhez vonuló tűzoltók azért nem használhattak szirénát, mert azzal megzavarták volna Pintér Sándor nyugalmát. A Momentum Pest megyei elnöke a közösségi oldalán még egy fotót is megosztott egy hivatalosnak tűnő dokumentumról, amiben a következő áll:

„13 óra körül vonuljanak ki a tűzoltók sziréna nélkül, hogy a Belügyminisztert ne zavarja meg”

Szemző szerint a belvárosi tűzoltókat viharkár miatt kellett kihívni, mert körülbelül nyolc méter magasan kimozdult egy homlokzati elem az épületben.

Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Belügyminisztériumnak, amennyiben válaszokat kapunk, cikkünket frissítjük.

A Katasztrófavédelem közleményben reagált, tulajdonképpen alátámasztva, hogy volt ilyen kérés, azt viszont cáfolják, hogy bármi változott volna emiatt:

„Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz 9 óra 58 perckor érkezett a bejelentést rögzítő adatlap a 112-es Hívásfogadó Központból, amelynek tartalma szerint a bejelentő jelezte, hogy a Belügyminisztérium homlokzatán, nyolc méter magasan egy homlokzati elem kimozdult, és kérte, hogy a helyszínre 13 óra körül a Belügyminiszter Úr zavarása nélkül vonuljanak ki.

 Az adatlapon szereplő bejelentőt a fővárosi ügyeletes visszahívta és tájékoztatta, hogy a riasztást a műszaki mentések végrehajtására vonatkozó  eljárásrendnek megfelelően hajtják végre.

Ezek után 10 óra 3 perckor riasztotta az V. kerületi tűzoltókat, akik megkülönböztető fény- és hangjelzéssel 10 óra 10 perckor érkeztek ki a helyszínre. A felderítés után magasból mentő tűzoltójárművet kértek a helyszínre, amely 10 óra 25 perckor érkezett meg. Megállapították, hogy az egyik első emeleti ablak tokozása lazult meg és fakerete lógott.

A káreseményt 11 óra 6 percre felszámolták, majd bevonultak a helyszínről. A rendőrség a József Attila utca forgalmát a beavatkozás idejére korlátozta.

A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk