A Nemzeti Közszolgálati Egyetem milliárdos EU-s projektjeit vizsgálja a NAV

  • narancs.hu
  • 2021. július 13.

Belpol

A NAV szerint fennáll a költségvetési csalás gyanúja.

A NAV szerint fennáll a különösen nagyértékben elkövetett, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja a "Nemzeti Közszolgálati Egyetem" sok milliárdos EU-s projektjeinél - tette közzé Facebook oldalán Hadházy Ákos.

A posztban kifejtette, hogy ő már korábban, az EU-s vizsgálat eredményei alapján tett bejelentést Polt Péternél, aki kénytelen volt továbbítani a NAV-hoz. Tájékoztatása szerint akkor nyomozás-kiegészítést rendeltek el.

"Mostani levelükben már ők is költségvetési csalás gyanúról beszélnek és mivel nagyon nagy értékben és nyilvánvalóan szervezetten ment a csalás, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályához tették át az ügyet" - teszi hozzá Hadházy.

A feljelentésben szereplő 10 pont, amely az EU-s vizsgálat által talált problémakat listázza, a NAV levele szerint a költsévvetési csalás bűntettének gyanúját veti fel. A lista olyan esetekre tér ki, mint például az, hogy a projekt előkészítési személyi költségei jelentősen túlzottak voltak - meghaladták az ezer milliárd forintot. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk