25 ezer forintnyi CBA-utalványt kapnak a táboroztatásért a pedagógusok

  • narancs.hu
  • 2021. július 13.

Belpol

Ennyire taksálják az Erzsébet-táborokban dolgozó tanárok munkáját.

A Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány és a Klebelsberg Központ (KK) 24.hu kérdéseire megírta, hogy mennyi jutattást adnak az ottalvós és nem ottalvós táborokban dolgozó pedagógusoknak.

  • Eszerint a Napközi Erzsébet-táborok hétfőtől péntekig, jellemzően 8-16 óráig tartanak. Az alapítvány úgy fogalmaz, hogy „ezekben elhivatott pedagógusok vesznek részt, ők szervezik ezeket az Erzsébet-táborokat, és a havi fizetésükön felül, pluszjuttatásként részesülnek egységesen a 25.000 Ft értékű CBA hidegétkezési utalványban adómentesen, minden tábori héten 2019 óta.”
  • A vasárnaptól péntekig tartó ottalvós, balatoni Erzsébet-táborokban viszont „a pedagógusok szerződött önkéntesként vesznek részt, és a havi fizetésükön felül, pluszjuttatásként 25.000 Ft-ot kapnak kézhez adómentesen az iskolai szünetben”.

A 24.hu-nak nyilatkozók azonban arról beszéltek, hogy ez minden csak nem megbecsülés. Az összeg gyakorlatilag 600 forintos órabérnek felel meg, és a nem ottalvós, napközis táborok esetén az utazást és az étkezést is a pedagógusnak saját zsebből kell megoldania.

A méltatlan helyzetről már hétfőn a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke is beszámolt egy interjúban

Elmondta, hogy van település, ahol nincs is CBA, így azoknak a pedagógusoknak, akik utalványt kaptak, még utazniuk is kell, hogy ezt el tudják költeni.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Nem az a kérdés, hogy magyar-e a Nobel-díj

Szabad büszkének lenni és magyarnak nevezni a két Nobel-díjat, de közben ne felejtsük el, hogy az elmúlt tizenhárom év önkényes kormányzása nem teremtett kiszámíthatóbb körülményeket az egyetemeken. Márpedig a hosszútávú, eredményes kutatómunka feltétele a kiszámíthatóság lenne.