A nyugdíjba készülő Pintér Sándor után Kocsis Máté lehet majd a belügyminiszter?

  • narancs.hu
  • 2018. január 6.

Belpol

Józsefváros éléről már minden bizonnyal távozik Kocsis.

A Magyar Nemzet információi szerint abban az esetben, ha az idei választások során is a Fidesz lesz a befutó, nem vállal már több ciklust az idén hetvenedik életévét betöltő Pintér Sándor belügyminiszter. A lap úgy tudja, hogy Kocsis Máté, jelenlegi józsefvárosi polgármester lehet az egyik legfőbb esélyes, aki átveheti a Pintér által vezetett tárcát.

Szívesebben lenne már nyugdíjas?

Szívesebben lenne már nyugdíjas?

Fotó: MTI

Hogy tényleg lehet-e miniszter Kocsisból, azt csak Orbán és szűk köre tudhatja, már ha foglalkoztak a kérdéssel, a miniszterelnök bevett szokása, hogy előre nem osztja le a lapokat, mindenesetre Kocsis Máté szívesen lemondana a VIII. kerület vezetéséről, hiszen indul a 2018-as országgyűlési választásokon. A jelenlegi polgármester visszatérési szándékát a nagypolitikába nemrég azzal magyarázta, hogy felkérték őt a kormánypártok.

A Magyar Nemzet megemlíti, hogy változást hozhat egy újabb Orbán-kormányban az is, ha Lázár János tényleg nem vállal tovább miniszteri szerepet, és visszavonul Hódmezővásárhelyre. Helyére a Miniszterelnökség élén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kerülhet. Az ő utóda Gulyás Gergely frakcióvezető lehet – írja a lap, bár ezeket, az egyébként nem alaptalan találgatásokat nem árt még fenntartásokkal kezelni.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.