A osztrák sajtóból értesült Sopron vezetése, hogy neonáci rendezvényt szerveznek a városban

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Belpol

Sem az önkormányzathoz, sem a rendőrséghez nem érkezett engedélykérés. 

„Városunk az osztrák sajtóból értesült arról, miszerint Sopronban szerveznék meg német és osztrák neonáci csoportosulásokat az »1. Gerd Honsik Európa Kongresszust«. Sem az önkormányzathoz, sem a rendőrséghez nem érkezett engedélykérés vagy bejelentés az esemény megrendezésével kapcsolatban, amelynek pontos helyszíne sem ismert jelenleg a hatóságok előtt.

Sopron polgármestereként a lehető leghatározottabb módon elutasítok minden olyan politikai megmozdulást, legyen az szélsőbaloldali vagy szélsőjobboldali, amely félelmet kelt a soproniak körében. Ahogyan Magyarországon, úgy Sopronban is zéró tolerancia van az antiszemitizmus minden formájával szemben” – írja Farkas Ciprián polgármester keddi közleménye nyomán a Kisalföld

 
Farkas Ciprián (Fidesz) polgármester beszédet mond a Soproni Múzeumnegyed ünnepélyes átadásának napján 2023 június 13-án. 
Fotó: MTI/Filep István
  

A lap emlékeztet, kongresszus névadóját, Gerd Honsikot Ausztria egyik legismertebb holokauszt-tagadójaként tartják számon. A szélsőséges nézeteket valló író 2016-ban Sopronba költözött, a Lehár Ferenc utcában vett házat, majd 2018-ban, 77 éves korában itt hunyt el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.