A Pécsi Tudományegyetem öt karán fogadják el az MCC-s többletpontokat

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Belpol

De nem hetven, csak tíz pluszpontot adnak. 

Pécsi Tudományegyetemen tíz többletpontot kaphatnak majd azok a középiskolások, aki elvégezték az MCC Középiskolás Programját – erősítette meg a Telex kérdésére az egyetem.

Ahogyan azt a Narancs.hu is megírta október végén, a jövőben maximum 70 pluszpontként lehet majd elszámolni az egyetemi felvételi során az MCC középiskolás programbizonyítványát. Nyelvvizsgáért 36–50 pont, emelt szintű érettségiért 50 többletpont jár, emlékeztet a portál. 

Az egyetem megerősítette, hogy „a PTE központilag szabályozta, hogy a »Tehetséggondozó programokon történő részvétel« alapján maximum 10 intézményi pont adható”.  A többletpontokat a 2025. évi általános felvételi eljárástól kaphatják majd meg a fiatalok. „A kari autonómiával élve, a következő karok éltek ezzel a lehetőséggel: ÁJK, BTK, ETK, KPVK és MIK”.

Az erre vonatkozó szabályzatot szeptember 22-én fogadta el az egyetem szenátusa. Hogy miért csak tíz pontot ad az egyetem? „Összevetve a többi jogcímen szerezhető intézményi pontokra vonatkozó egyetemi szabályozással, ezt tartotta az egyetem vezetése reálisnak” – reagált az egyetem erre a kérdésre. 

A döntés meghozatala előtt lefolytatták a szükséges egyeztetéseket, és minden fontos szempontot igyekeztek figyelembe venni. És hangsúlyozták azt is, hogy az egyetem a „saját belátása szerint döntött” a kérdésről, nincs tudomásuk központi ajánlásról, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk