Hetven pluszpontot kaphatnak a középiskolások, akik elvégzik az MCC képzését

  • narancs.hu
  • 2023. október 20.

Belpol

Akár a nyelvvizsgát is kiválthatják a gimisek, akik elvégzik a képzést. 

Akár hetven többletpontot is kaphat több egyetemen az a középiskolás, aki elvégzi az MCC Középiskolás Programját – írja a Partizán hírlevele nyomán a hvg.hu. Az értesüléseket az MCC is megerősítette. 

2024-től a győri Széchenyi István Egyetem, később pedig a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem is többletpontként fogja elszámolni a felvételi során az MCC középiskolás programbizonyítványát.

Tehát a képzés elvégzését az oktatási rendszer komolyan jutalmazza, így pedig akár egy nyelvvizsgát is kiválthat az, aki elvégzi az MCC középiskolai képzését.

A középiskola végén maximum ötszáz pontot lehet szerezni, ezekből százat többletpontként. Viszont ezt már az új pontszámítási rendszerben nem az Oktatási Hivatal, hanem az egyetemek fogadják el saját hatáskörben, ami azt jelenti, hogy egyetemi hatáskörben dől el hivatalosan az, hogy melyik intézmény miért ad többletpontot.

 
Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója beszél az MCC szekszárdi tanévindító és épületbemutató ünnepségén 2023. szeptember 15-én.
Fotó: MTI/Kiss Dániel
 

Az MCC által kínált 15-70 pont pedig komoly versenyben lesz a nyelvvizsgáért szerezhető 36-50 ponttal, vagy akár az emelt szintű érettségivel összeszedhető ötven többletponttal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk