A rendőrség eljárást indított a Békemeneten megszurkált és felpofozott T-rex ügyében

  • narancs.hu
  • 2022. március 16.

Belpol

A dinojelmezt viselő MKKP-s aktivista nem tett feljelentést, a hatóság a sajtó alapján indított eljárást.

Tegnap ment körbe a magyar sajtóban, hogy a Békemenet tagjai közé beállt egy T-rexnek öltözött MKKP-s aktivista, és egy kétszeresen is pórul járt: egyrészt a békemenetesek vegzálni kezdték, egy ollóval megszurkálták és fel is pofozták, másrészt viszont a rendőrök kivezették a tömegből és hosszan igazoltatták.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Instagram-oldalán osztotta meg a dino beszámolóját:

Elmentem dinójelmezben a (fideszes) Békemenetre. Majd mikor megpróbáltam bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csináltam egy képet egy kislánnyal, de a békés tömeg akkor már elkezdett kirángatni/lökdösni a menetből. (...) Két ollószúrás, két állas (jobbról és balról is), farok taposás, lökdösés, igazoltatás, egy magyar zászló és egy FIDESZ-es tábla. Felejthetetlen élmény volt.

A rendőrség pedig ma a honlapján tette közzé az üggyel kapcsolatos közleményét:

A T-REX PANASZA

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreinek 2022. március 15-én 12 óra körül jelezték az egyik bejelentett gyűlés rendezői, hogy a gyűlést egy jelmezes alak zavarja. Az egyenruhások a II. kerület, Árpád fejedelem útján igazoltatták a fiatal férfit, aki ekkor nem említette, hogy bántalmazták vagy megszurkálták volna. Az intézkedő rendőrök kérdésére azt felelte, hogy nem kíván feljelentést tenni a gyűlésről őt kitessékelő résztvevőkkel szemben. A sajtóban másnap megjelent hírek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt hivatalból indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk