Haladunk, mint a veszett fene: szabad péntek bevezetését ígéri az egyik magyar párt

  • narancs.hu
  • 2018. február 4.

Belpol

Az MTI jelenti, nem a Hócipő.

„Több mint 30 év telt el azóta, hogy Magyarországon bevezették az ötnapos munkahetet. A megváltozott gazdasági és társadalmi körülmények már szinte sürgetik, hogy a munkavállalók érdekében ismét lépjen a kormányzat” – írja az úgynevezett Iránytű Párt tegnapi közleményében. A párt ezért azt javasolja, hogy 2019-től csökkentsék a heti munkaidőt 34 és fél órára, „ezzel megteremtve a négynapos munkahét alapjait”. A párt 2020-ban vezetné be a szabad pénteket,  jövőre még „csak minden második péntek lenne szabad”.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció!

Fotó: fortepan.hu

„Az Iránytű Párt javaslatát azok a közgazdasági elemzések támasztják alá, amelyek szerint 10 éven belül a robotika és a mesterséges intelligencia a munka világának minden területén pozíciókat vesz át a ma még kizárólag emberrel végezhető munkaterületen” – írja a közlemény, arról azonban egy szó sem esik, hogy mégis kiket köszönthetünk a párt színeiben.

Az Iránytű Párt honlapjáról annyit tudtunk meg, hogy van egy elnökük és öt elnökségi tagjuk, tavaly szeptemberi közgyűlésükön pedig ez hangzott el: „Le kell váltani az ellenzéket, hogy utána véget vethessünk a Fidesz-kormány mutyijára épülő és a szegényeken élősködő kormányzásának”. Ugyanitt arról is szó esett, hogy elfogadták a párt programját, és bemutatkozott a 106 egyéni képviselőjelölt.

Ehhez képest a honlap „jelöltjeink” menüpontja ez a látványt nyújtja:

false

Figyelmébe ajánljuk

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.