A Szerb Antal Gimnázium 34 oktatója döntött a polgári engedetlenség mellett

  • narancs.hu
  • 2022. február 17.

Belpol

A Szent László Gimnázium hétfői kiállását látva határoztak így a kormány sztrájkellenes rendelete ellen tiltakozva.

Mint arról mi is beszámoltunk, hétfőn 12 tanár egy napos minisztrájkot tartott a kőbányai Szent László Gimnáziumban, miután pénteken a kormány rendeletben határozta meg, hogy milyen feltételekkel sztrájkolhatnak a tanárok.

A Mérce szerint újabb két iskolában döntöttek a tanárok a polgári engedetlenség mellett, és nem vették fel a munkát: a cinkotai Szerb Antal Gimnázium 34 oktatója és a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Pesterzsébeti Technikumának 4 tanára döntött ma a vadsztrájk mellett, mellyel a kormány múlt pénteki rendelete ellen tiltakoznak.

A Mércének mindkét iskolából azt mondták, hogy a Szent László Gimnázium hétfői kiállását látva határozták el az akcióhoz való csatlakozást. A portál emlékeztet rá, hogy a Szent László Gimnázium tanárainak hétfői tiltakozásához kedden a Kölcsey Ferenc Gimnázium 15-20, majd szerdán az Illyés Gyula Gimnázium 48 tanára csatlakozott.

Frissítés

Munkamegtagadásba kezdett a budapesti Teleki Blanka Gimnázium 32 pedagógusa és nevelési-oktatási munkát segítő alkalmazottja is - közölte a Népszava csütörtökön a nap folyamán. A telekis tanárok teljes mértékben egyetértének az előző napokban hasonló módon tiltakozó gimnáziumok pedagógusaival, és tiltakoznak az ellen, hogy a kormány "álságos módon" a járványhelyeztre hivatkozva teszi érdekérvényesítésre alkalmatlanná a sztrájkot.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk