A TEK intézkedése közben meghalt egy gyanúsított Salgótarjánban

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. június 17.

Belpol

Igazságyügyi szakértők vizsgálják a halál okát.

Rendőri intézkedés során életét vesztette egy 55 éves férfi szerda reggel Salgótarjánban - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK).

A TEK közleménye szerint a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya kérte egy gyanúsított elfogásához a segítségüket, mert "okkal volt feltételezhető, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezik".

A TEK közlése szerint a férfi az intézkedés során minden előjel nélkül eszméletét vesztette, majd meghalt. A TEK műveleti egységének mentőtisztje azonnal megkezdte az ellátását, majd újraélesztését, a szakma szabályai szerint defibrillátorral is, illetve néhány percen belül a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat egyik mentőegysége is, de a férfi a beavatkozás ellenére meghalt.

A TEK később azt is közölte, hogy a gyanúsított a rendőri intézkedésnek nem állt ellen, és nem lépett fel támadólag, nem volt nála lőfegyver sem és a rendőrök sem lőttek rá. Hozzátették: az intézkedés közben elhunyt férfi halálának okát igazságügyi szakértők állapítják meg.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy egy ügyészük személyesen vizsgálódott a helyszínen a haláleset ügyében. Az eddigi adatok alapján azt állapították meg, hogy a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt, tehát nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely ügyészségi eljárás megindítását indokolná - írta.

Figyelmébe ajánljuk